Založ si blog

Putovná výstava v Košiciach

Košice – Občianska komisia za ľudské práva organizuje ďalšiu kampaň o odhaľovaní zneužívania ľudských práv deštruktívnymi praktikami psychiatrie.

V čase od 10. mája do 24. mája 2011 každý deň od 9.00 do 20.00 hod. budú mať návštevníci možnosť vidieť výstavu v priestoroch Archeologického múzea na Dolnej bráne v Košiciach.

Občianska komisia za ľudské práva je medzinárodná pracovná skupina spolupracujúca s lekármi, vedcami, psychiatrami, profesormi, pedagógmi a vládnymi úradníkmi. Je neštátnym orgánom dohľadu na poli duševného zdravia a zodpovedná za reformu viac ako 150 zákonov na ochranu pacienta.

Témou tohtoročnej kampane je poukázanie na predpisovanie psychoaktívnych liekov deťom a mládeži, ktoré je nielen nebezpečné, ale aj smrteľné.

Psychoaktívne lieky, ktoré sa predpisujú deťom po celom svete, vrátane Slovenskej republiky, zarobia farmaceutickým firmám 3,62 miliárd eur ročne. Psychiatria nevie predvídať nepriaznivé vedľajšie účinky na deťoch, pretože nevedia, ako ich lieky fungujú. Na rozdiel od medicíny, psychiatria nemá žiadne laboratórne testy, röntgeny či iné vyšetrenia, ktoré by vedeli určiť, že správanie človeka, ktoré sa vymyká normálu, je skutočná choroba, ktorá vraj údajne vzniká v mozgu.

Nie je v poriadku, ak si chce niekto vytvoriť takýto podvodný biznis. A je výslovne neprípustné, keď sa takýto podvod uplatňuje na deťoch a nič netušiacich pacientoch, ktorí by k takejto „liečbe“ nikdy nedali súhlas, keby vedeli, čo bude jej výsledkom.Viac ako 20 miliónov detí na svete užíva psychoaktívne lieky.

172 medzinárodných regulačných agentúr pre liečivá vydalo varovania, že antidepresíva, antipsychotiká a psychostimulačné lieky spôsobujú vážne nežiaduce účinky: násilné správanie, otupenosť, depresiu, nevraživosť, zlyhanie pečene, zástavu srdca, psychózu, záchvaty, bludy, spomalenie rastu, samovražedné myšlienky, samovraždy, vraždy a náhlu smrť.

Psychoaktívne lieky ako antidepresíva a antipsychotiká sa predpisujú už aj deťom mladším ako 10 rokov. Aj na Slovensku sa stretávame s prípadmi detí, ktoré užívajú napríklad Concertu, aby sa „lepšie sústredili“ v škole, tzv. ADHD. Jeden súčasný prípad sme zaznamenali v Trenčíne, kde sa 8-ročné dievčatko sťažovalo svojej doučovateľke na bolesti hlavy, svrbenie tela a nočné mory, pričom sa zistilo, že tento metylfenidát užíva už 6 mesiacov len preto, aby sa lepšie sústredila. To znamená, že toto dieťa užíva drogu, ktorej farmakologický účinok je podobný kokaínu, úplne legálne, predpísanú niekým, kto ani len nevie, čo jej môže v živote spôsobiť a ako jej môže zničiť život. Concerta a iné psychoaktívne lieky pre deti sa spájajú aj s prípadmi náhleho úmrtia u detí.

O praktikách farmaceutických firiem a spôsobe, ako sa schvaľujú psychiatrické lieky, nás informuje z prvej ruky pán John Virapen, ktorý pracoval ako generálny riaditeľ pre jednu z najväčších farmaceutických firiem na svete ELI LILLY vo Švédsku. Svoje spovede publikoval v knihe „Nežiaduci účinok: smrť“, ktorá sa na Slovensku okamžite ujala na trhu a stala sa bestsellerom. V rámci kampane Občianskej komisie za ľudské práva zavíta na Slovensko aj John Virapen, aby ako hlavný hosť na konferencii v Košiciach dňa 22.mája priblížil ľuďom práve túto problematiku.

Je dôležité, aby rodičia, učitelia, rodiny a príbuzní boli správne informovaní o nebezpečenstvách psychoaktívnych liekov, a vedeli, čo sa stane, keď dajú predpísané „lieky“ svojím najcennejším a najzraniteľnejším – deťom. Psychoaktívne lieky, v skutočnosti drogy, nepatria do tela žiadneho dieťaťa a takisto ani do tela dospelého človeka. Odpoveď je veľmi jednoduchá: dali by ste 5-ročnému dieťaťu heroín? Nedali. Nedali by ste mu ani len kávu či cigarety. Tak prečo to psychiatri robia? Čo je stalo s našimi vládami, že dovoľujú, aby sa ľudia v tejto spoločnosti legálne drogovali?

Získajte fakty. Príďte na výstavu o psychiatrii, kde sa dozviete o jej histórii, ako sa dostala k moci a jej plánoch sociálnej kontroly spoločnosti ako politického nástroja, ktorým je.


Zdroj: www.cchr.sk

Výstava o porušovaní ľudských práv na poli psychiatrie v Žiline

10.07.2013

Žilina – Občianske združenie Občianska komisia za ľudské práva (CCHR), o.z. pripravila výstavu o porušovaní ľudských práv na poli psychiatrie s názvom Psychiatria: Pomoc alebo hrozba?, Ako môžu psychiatrické lieky zabiť vaše dieťa? v priestoroch Domu Odborov, Antona Bernoláka 51, v dátume od 15. do 21. júla, denne od 10.00 do 21.00, vstupné dobrovoľné. Slávnostné [...]

Psychiatria: neschopnosť definovania duševnej choroby alebo spisy plné vedeckých povier

09.09.2011

Psychiater Allen Frances, ktorý pracoval na štvrtom vydaní diagnostického a štatistického manuálu duševných chorôb (DSM IV, ekvivalent k európskej MKCH-10 Kapitola V, Medzinárodnej klasifikácii chorôb, kapitola Duševné poruchy a poruchy správania) ako hlavný editor, a ktorý vydal knihu o duševných chorobách sa priznal, že „neexistuje definícia duševnej choroby. Je [...]

17.05.2011

Košice – Občianska komisia za ľudské práva organizuje 22. mája 2011 v Košiciach konferenciu s názvom Vedľajší účinok: smrť – epidémia značkovania detí vymyslenými diagnózami a drogovania detí psychiatrickými liekmi, ktorej hlavným hosťom bude pán Dr. John Virapen. Dr. John Virapen pracoval ako riaditeľ farmaceutickej firmy Eli Lilly vo Švédsku, keď [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

cchr

Občianska komisia za ľudské práva (CCHR) je nezisková organizácia pre dohľad na poli duševného zdravia, zodpovedná za prijatie viac ako 150 zákonov na ochranu jednotlivcov pred poškodzujúcimi či donucovacími praktikami. CCHR už dlho bojuje za obnovenie základných neodňateľných ľudských práv v oblasti duševného zdravia, vrátane, ale nie výlučne, plne informovaného súhlasu, pokiaľ ide o zdravotné oprávnenie psychiatrickej diagnózy, riziká psychiatrickej liečby, práva na všetky dostupné lekárske alternatívy a práva odmietnuť akúkoľvek liečbu, ktorú považujú za škodlivú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 20594x
Priemerná čítanosť článkov: 5149x

Autori blogu

Odkazy