Založ si blog

 

Košice – Občianska komisia za ľudské práva organizuje 22. mája 2011 v Košiciach konferenciu s

názvom Vedľajší účinok: smrť – epidémia značkovania detí vymyslenými diagnózami a drogovania detí psychiatrickými liekmi, ktorej hlavným hosťom bude pán Dr. John Virapen.

 

Dr. John Virapen pracoval ako riaditeľ  farmaceutickej firmy Eli Lilly vo Švédsku, keď podplatil švédskeho profesora, aby urýchlil registráciu lieku Prozac – antidepresívum, ktoré už pri klinických štúdiách zabilo 12 z 1000 pacientov – doviedol ich k samovražde. Celkovo sa o samovraždu počas užívania tohto lieku pokúsilo štvrť milióna ľudí, z toho 25 000 dokonane.

 

Dr. Virapen sa na Slovensku stal známym vďaka svojej knihe „Nežiaduci účinok: smrť“, ktorá sa stala bestsellerom už v prvom týždni. Vo svojej knihe popisuje korupciu, podplácanie a podvody farmaceutického priemyslu.

 

„Ich jediným cieľom je zarobiť veľa peňazí. Ide tu o miliardy dolárov. Oni nemajú problém zatajovať výsledky výskumov, ktoré im nevyhovujú.“ – hovorí pán Virapen.

 

Uznávaní vedci a lekári dostávajú drahé zájazdy, dary, prípadne priamo peniaze ako úplatok za pozitívne posudky liečiv, ktorých vážne a niekedy smrteľné nežiaduce účinky prenikli na verejnosť. Klinické štúdie sa robia len krátkodobo a nikto nepozná ich dlhodobé účinky. Psychoaktívne látky, ktoré sa predpisujú deťom, ako napríklad Concerta, Diazepam, Rohypnol, Ritalin, Risperdal, Rivotril, Tiapridal, Haloperidol, Nootropil, Atarax, Strattera, a tak ďalej, môžu spôsobovať násilné spr

ávanie, depresiu, cukrovku, spomalenie rastu, zlyhanie pečene, nespavosť, bludy, samovraždené myšlienky a náhlu smrť.

 

Len v samotnom USA 5 až 7 miliónov detí užíva myseľ pozmeňujúce lieky, ktoré ovplyvňujú a poškodzujú centrálnu nervovú sústavu a zapríčiňujú vážne ochorenia z dlhodobého hľadiska. To je 40% školopovinných.

Prvou publikáciou pána Virapena bola kniha Rubiove rozhovory – Príbeh farmaceutického znalca (2006) a svoju tretiu publikáciu je pripravená k vydaniu v USA pod názvom Medicine Cult: A prescription for Side Effects and Death, ktorá bude dostupná na Slovensku koncom roka.

 

Konferencia s Johnom Virapenom sa bude konať v Košiciach v priestoroch JUMBO centra na Masarykovej ulici 2 od 14:00 do 17:00. Predpredaj vstupeniek v Košiciach je možný v Archeologickom múzeu Dolná Brána, Mestskom informačnom centre Košice, OD Dargov, OC Cassovia, Hlavná ulica 2, Regeneračné centrum Štefánikova 20 a na www.ticketportal.sk

 

Výstava o porušovaní ľudských práv na poli psychiatrie v Žiline

10.07.2013

Žilina – Občianske združenie Občianska komisia za ľudské práva (CCHR), o.z. pripravila výstavu o porušovaní ľudských práv na poli psychiatrie s názvom Psychiatria: Pomoc alebo hrozba?, Ako môžu psychiatrické lieky zabiť vaše dieťa? v priestoroch Domu Odborov, Antona Bernoláka 51, v dátume od 15. do 21. júla, denne od 10.00 do 21.00, vstupné dobrovoľné. Slávnostné [...]

Psychiatria: neschopnosť definovania duševnej choroby alebo spisy plné vedeckých povier

09.09.2011

Psychiater Allen Frances, ktorý pracoval na štvrtom vydaní diagnostického a štatistického manuálu duševných chorôb (DSM IV, ekvivalent k európskej MKCH-10 Kapitola V, Medzinárodnej klasifikácii chorôb, kapitola Duševné poruchy a poruchy správania) ako hlavný editor, a ktorý vydal knihu o duševných chorobách sa priznal, že „neexistuje definícia duševnej choroby. Je [...]

Putovná výstava v Košiciach

07.05.2011

Košice – Občianska komisia za ľudské práva organizuje ďalšiu kampaň o odhaľovaní zneužívania ľudských práv deštruktívnymi praktikami psychiatrie. V čase od 10. mája do 24. mája 2011 každý deň od 9.00 do 20.00 hod. budú mať návštevníci možnosť vidieť výstavu v priestoroch Archeologického múzea na Dolnej bráne v Košiciach. Občianska komisia za ľudské [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cchr

Občianska komisia za ľudské práva (CCHR) je nezisková organizácia pre dohľad na poli duševného zdravia, zodpovedná za prijatie viac ako 150 zákonov na ochranu jednotlivcov pred poškodzujúcimi či donucovacími praktikami. CCHR už dlho bojuje za obnovenie základných neodňateľných ľudských práv v oblasti duševného zdravia, vrátane, ale nie výlučne, plne informovaného súhlasu, pokiaľ ide o zdravotné oprávnenie psychiatrickej diagnózy, riziká psychiatrickej liečby, práva na všetky dostupné lekárske alternatívy a práva odmietnuť akúkoľvek liečbu, ktorú považujú za škodlivú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 20627x
Priemerná čítanosť článkov: 5157x

Autori blogu

Odkazy